What's in a Library? Bram Renders en Peter Deuss over 'Directed by Allen Smithee'

What's in a Library? Bram Renders en Peter Deuss over 'Directed by Allen Smithee'

In dit gesprek nemen Bram Renders (W817, Image) en Peter Deuss (ex Caviar) de rol en het auteursrechtelijk statuut van de regisseur in een audiovisuele productie onder de loep.

auteur
Bram Renders, Peter Deuss, Twee-eiige Drieling
Image
WIALSMITHEE

Twee-eiige Drieling werkt op verschillende manieren als juridisch klankbord voor de cultuursector. Onze bibliotheek speelt daarbij een grote rol. Met het project 'What's in a Library?' stellen we deze open voor de sector.

Tijdschriften, boeken en naslagwerken zijn niet alleen bronnen voor advies, maar inspireren toekomstvisies en vormen (beleids)voorstellen. Daarom is het cruciaal deze verzameling continu tegen het licht te houden en aan te vullen. We zijn altijd op zoek naar lezers om in onze verzameling ideeën, kritieken, interpretaties of referenties achter te laten.

Soms is die toevoeging informeel, soms mondt die uit in een podcastreeks, film of in dit geval een interview met twee sterke meningen. Je vindt alle toevoegingen in het artikel onderaan.

Een regisseur, hoe belangrijk is die eigenlijk voor een film?​

We vroegen scenarist Bram Renders (W817, Image) en ex-producent Peter Deuss (Caviar) een boek over de Amerikaanse ghost director 'Allen Smithee' te lezen. In dit interview beantwoorden ze onze vragen over het belang van "dé regisseur" op de set, in het auteursrecht en in de marketing.

Remote video URL

gerelateerde artikelen