What's in a Library?

What's in a Library?

We zijn altijd op zoek naar lezers om in onze bibliotheek ideeën of kritieken achter te laten. Hier vind je een overzicht van de inhoud van onze bibliotheek en wie eraan toevoegde.

auteur
Twee-eiige Drieling en deelnemers
File
download de boekenlijst.xlsx
Image
Library

Twee-eiige Drieling werkt op verschillende manieren als juridisch klankbord voor de cultuursector. Onze bibliotheek speelt daarbij een grote rol. De bibliotheek bestaat uit een reeks werken die specifiek de nadruk leggen op juridische, socio-economische en/of artistieke vraagstukken die zich binnen of rondom, dankzij of ondanks een artistieke praktijk manifesteren.

Tijdschriften, boeken en naslagwerken zijn niet alleen bronnen voor advies, maar inspireren toekomstvisies en vormen (beleids)voorstellen. Daarom is het cruciaal deze verzameling continu tegen het licht te houden en aan te vullen. We zijn altijd op zoek naar lezers om in onze verzameling ideeën, kritieken, interpretaties of referenties achter te laten.

De achtergelaten opmerkingen worden gebundeld, gearchiveerd en vormen een appropriatie van het oorspronkelijke boek. De bibliotheek linkt zo statische literatuur aan de huidige juridische en socio-economische context. Een ‘uitleenformulier’ informeert naar de identiteit van de lezer en verleent het nieuw samengestelde boek provenance.

Het formulier wordt ook als schrift gebruikt voor handgeschreven notities. Na de uitleenbeurt organiseren we een gesprek om deze notities verder te analyseren met de lezer.

 

Je vindt een up-to-date boekenlijst in de download hierboven. Contacteer ons via ask@twiiid.be om een boek en discussie te reserveren.

Een overzicht van de toevoegingen aan de bibliotheek vind je hieronder. Op aanvraag kunnen we ook de toevoegingen in de vorm van de handgeschreven notities en/of een opgenomen gesprek ter beschikking stellen. We bekijken dit altijd eerst met de deelnemers.

Dit project begon tijdens een residentie in Kunsthal Gent.


What's in a Library?