Over ons

Image
TEAMALEX

Twee-eiige Drieling is een juridisch adviesbureau.We bieden raad en begeleiding aan kunstenaars, cultuurwerkers, organisaties en bedrijven actief in de brede creatieve sector: van podium- en beeldende kunsten tot IT en marketing.

Je kan bij ons terecht met vraagstukken over alles waar een creatieve praktijk mee geconfronteerd wordt: contractonderhandelingen, auteursrecht, sociale zekerheid, arbeidsrecht, fiscaliteit, "het kunstenaarsstatuut", privacy, verenigings-, ondernemings- en consumentenrecht...

Daarnaast beschikken we over een groot netwerk aan andere dienstverleners (boekhouders, advocaten...) die je verder kunnen helpen.

Twee-eiige Drieling reflecteert (pro-)actief over alles wat juridisch leeft in de kunsten. We regisseerden een film over de toepassing van de parodie-exceptie op appropriation art en activeren onze bibliotheek door deze openbaar te maken.

Heb je een vraag over een van bovenstaande onderwerpen? Of wil je meewerken aan een van onze projecten? Je kan ons vrijblijvend bereiken via ask@twiiid.be, of via geparfumeerde post op het adres Twee-eiige Drieling VOF, Jozef Balstraat 14, 2600 Berchem.


Image
TOBIASALEX

Tobias Van Royen

Master in de Rechten, Fiscaal recht en Cultuurmanagement, titularis van het vak 'Juridisch Kader van de Cultuursector' aan de Universiteit Antwerpen, Master Cultuurmanagement

+32 472 43 37 33

tobias@twiiid.be

Image
ROBINALEX

Robin Goossens

Master in de Rechten, Data Protection Officer

robin@twiiid.be

We zijn de laatste jaren bijgestaan door een fijn en hoogst intelligent team van tijdelijke medewerkers en stagiairs: Arthur Bostoen, Anouk Ouarar, Gauthier Vandenbossche, Kübra Avci, Stan Antheunis en Anna De Wandeler. Wanneer zij meewerkten aan artikels of presentaties worden ze met veel liefde gecrediteerd.

De vormgeving en illustraties op deze website zijn van de hand van Adriaan Tas. Website door Mollux.