Handleiding roerende voorheffing inhouden

Handleiding roerende voorheffing inhouden

Voor zij die auteurs- en/of naburige rechten overdragen en factureren aan hun klanten.

auteur
Tobias Van Royen
File
download Handleiding voor het inhouden van roerende voorheffing.pdf
Image
RV

Maak je werk in opdracht en willen opdrachtgevers van jou de 'OK' krijgen het resultaat te gebruiken, dan maak je best afspraken rond de overdracht van de auteurs- of naburige rechten die rusten op dat werk. Op dat moment is het aan de opdrachtgever om roerende voorheffing in te houden op de vergoeding voor die toelating.

We zien mensen factureren via tussenpersonen omdat "hun klanten de roerende voorheffing niet willen inhouden" of ze hen "die administratie willen besparen".

Deze handleiding bewijst hoe makkelijk en snel roerende voorheffing inhouden kan zijn en is ideaal voor opdrachtgevers als gids bij het vervullen van deze formaliteit. Je downloadt deze gratis op deze pagina.

Opdrachtnemers kunnen de gids bijvoorbeeld meesturen met hun factuur.

Zelf vragen over je auteurs- en/of naburige rechten overdragen en daar een vergoeding voor krijgen? Afhankelijk van je precieze vraag kunnen Cultuurloket (gratis eerstelijnsadvies) of Twee-eiige Drieling je verder helpen. We maakten voor Cultuurloket ook een presentatie over alle vraagstukken omtrent dit onderwerp.

gerelateerde artikelen