Webinar auteursrechten en fiscaliteit

Webinar auteursrechten en fiscaliteit

Voor Cultuurloket staken Tobias van Twee-eiige Drieling en Nico van De Vries Accountants een presentatie in elkaar over auteursrechten en fiscaliteit. Je kan deze hier herbekijken.

auteur
Tobias Van Royen / Nico De Vries
Image
CULLOKARFISC

Inkomsten uit de overdracht van auteurs- en naburige rechten vallen in een bijzonder en voordelig fiscaal regime. De toepassing ervan brengt echter heel wat onzekerheden en vragen met zich mee.

Op vraag van Cultuurloket maakten Twee-eiige Drieling en De Vries Accountants een presentatie over de basisvoorwaarden van het systeem. We leggen uit wat een auteurs- of naburig rechtelijke bescherming precies betekent, hoe de overdracht van deze rechten eruit kan zien en welke formaliteiten hierbij komen te kijken. We geven ook een overzicht van de verschillende visies op hoe hoog deze vergoeding mag worden.

Creëer je auteursrechten of adviseer je iemand die dat doet? Aan de hand van de voorbeelden in de presentatie koppelen we de theorie aan de praktijk.

Vraag zeker en vast op voorhand advies over je specifieke situatie. Afhankelijk van je precieze vraag kunnen je boekhouder, Cultuurloket (gratis eerstelijnsadvies) of Twee-eiige Drieling je verder helpen.

 

Remote video URL